Nikon

Nikon is opgericht in 1917 onder de naam ‘Nihon Kogaku Kogyo’, maar is in 1988 omgedoopt tot Nikon Corporation. Het bedrijf is onderdeel van de Mitsubishi Group.
Vanaf 1950 produceerde Nikon de Nikon SL meetzoekercamera’s en in 1959 kwam de eerste spiegelreflexcamera van Nikon op de markt, voorzien van de gloednieuwe F-mount.

Een statement van Nikon

In het hart van het beeld'. Het 'hart van het beeld' vormt de uitdaging en Nikon durft die uitdaging aan.
‘Elk mens heeft een unieke kijk op de wereld: vol vreugde, verdriet, verwondering, hoop... en nog oneindig veel meer. Deze nuances van het hart kunnen in beelden worden vastgelegd, waardoor ze een levendige expressie krijgen in de zichtbare wereld. Voor Nikon bestaat er niets mooiers dan het vermogen van beelden om de rijkdom van de menselijke ervaring uit te drukken. Het is ons diepste verlangen om dit vermogen te blijven onderzoeken. Bij Nikon streven we er bewust naar onze gevoelens te verfijnen. Dit proces is de sleutel tot het creëren van een nieuwe betekenis voor beelden en vormt het geheim dat u inspireert alle idealen van uw hart te verwezenlijken.’

Nikon belofte 1; Trouw zijn aan het hart

Nikon levert de essentie van het beeld. Nikon ontwikkelt al tientallen jaren toonaangevende beeldtechnologie in de vorm van Nikon lenzen. Het resultaat hiervan is de betrouwbaarheid en kwaliteit die u bent gaan verwachten van hun beelden. De vereisten die aan het beeld worden gesteld veranderen voortdurend, maar de essentie blijft hetzelfde.

Nikon belofte 2; Het hart in vlam zetten

Met behulp van beelden inspireert Nikon een nieuwe passie voor het leven. De wereldwijde bijval voor de F-serie en andere Nikon-producten vormt een mondiale stempel van goedkeuring voor Nikon's onafgebroken pogingen om elke beperking aan te pakken.

Nikon belofte 3; Uitvinden voor het hart

Nikon maakt eenieders dromen over beelden werkelijkheid. Terwijl de vereisten voor beelden zich voortdurend ontwikkelen, is het duidelijk wat er van Nikon wordt gevraagd. Het is onze missie te weten wat u met beelden voor ogen heeft, vandaag en in de toekomst, en u de kracht te geven uw dromen via beelden te verwezenlijken.