Nikon statief

Nikon statief

Nikon heeft in de loop der jaren een breed assortiment Nikon producten ontwikkeld. Er zijn tegenwoordig allerlei accessoires en objectieven te verkrijgen als aanvulling op de Nikon camera. Bij vrijwel elk model ontwikkelt Nikon bijpassende Nikon producten.

Diverse modellen

Er zijn diverse Nikon camera modellen op de markt. Van super geavanceerde Pro modellen, tot kleine compacte reismaatjes; bij Nikon vindt u altijd een geschikt model dat bij uw wensen past. De spiegelreflexcamera’s voor beginners zijn bijvoorbeeld uitgerust met een hulpstand, die tips geeft bij diverse situaties. Nikon streeft er naar voor elk uniek persoon passende camera’s te ontwerpen. Voor al deze camera’s zijn door Nikon ook diverse accessoires ontwikkeld.

Nikon statief

Er zijn diverse statieven die geschikt zijn voor uw Nikon camera. Zelf ontwikkelt Nikon geen statieven, maar er zijn verschillende statieven te vinden die zeer geschikt zijn als Nikon statief. Vrijwel elke camera past op een groot deel van de statieven. Echter is niet elk statief geschikt voor elke camera. Er moet gekeken worden naar het maximale draaggewicht van een statief, zodat het stevig genoeg is voor de camera.

Diverse merken

Op de ‘statievenmarkt’ zijn diverse aanbieders, die hoogwaardige statieven aanbieden. Het Italiaanse merk Manfrotto is zo’n aanbieder. Al jaren zijn zij één van de grootste aanbieders en daarom zeer aan te raden wanneer u op zoek bent naar een Nikon statief. Een andere aanbieder op het gebied van statieven Benro. Ook zij leveren stevige solide statieven van hoge kwaliteit. Er zijn nog veel meer statiefmerken die een geschikt Nikon statief in het assortiment hebben.

Nikon is opgericht in 1917 onder de naam ‘Nihon Kogaku Kogyo’, maar is in 1988 omgedoopt tot Nikon Corporation. Het bedrijf is onderdeel van de Mitsubishi Group.
Vanaf 1950 produceerde Nikon de Nikon SL meetzoekercamera’s en in 1959 kwam de eerste spiegelreflexcamera van Nikon op de markt, voorzien van de gloednieuwe F-mount.