Nikon flitser

Nikon heeft in de loop der jaren een breed assortiment Nikon producten ontwikkeld. Er zijn tegenwoordig allerlei accessoires en objectieven te verkrijgen als aanvulling op de Nikon camera. Bij vrijwel elk model ontwikkelt Nikon bijpassende Nikon producten.

Diverse modellen

Er zijn diverse Nikon camera modellen op de markt. Van super geavanceerde Pro modellen, tot kleine compacte reismaatjes; bij Nikon vindt u altijd een geschikt model dat bij uw wensen past. De spiegelreflexcamera’s voor beginners zijn bijvoorbeeld uitgerust met een hulpstand, die tips geeft bij diverse situaties. Nikon streeft er naar voor elk uniek persoon passende camera’s te ontwerpen. Voor al deze camera’s zijn door Nikon ook diverse accessoires ontwikkeld.

Nikon flitser

Naast de Nikon tas, is er tevens een breed assortiment in Nikon flitsers. De Nikon flitser is er in diverse soorten en maten. Van een compacte flitser tot een geheel creatief verlichtingssysteem. De flitsers van Nikon worden aangeduid met de naam Speedlight. Nikon maakt gebruik van het intelligente I-TTL lichtmeetsysteem. Dit verzekert de juiste flitsintensiteit in elke lichtsituatie.

Speedlights

Er zijn verschillende speedlights op de markt. De klassieke speedlight Nikon flitser is te gebruiken als directe flits (dus op de camera) en als indirecte flits (op een statief). De indirecte flits helpt de fotograaf creatief te zijn op het gebied van belichting. Daarnaast is er een onderwater speedlight te verkrijgen en zijn er ‘speedlight kits’ om rond uw objectief te plaatsen voor optimale belichting.

Nikon is opgericht in 1917 onder de naam ‘Nihon Kogaku Kogyo’, maar is in 1988 omgedoopt tot Nikon Corporation. Het bedrijf is onderdeel van de Mitsubishi Group.
Vanaf 1950 produceerde Nikon de Nikon SL meetzoekercamera’s en in 1959 kwam de eerste spiegelreflexcamera van Nikon op de markt, voorzien van de gloednieuwe F-mount.