Nikon camera

Nikon camera

Nikon heeft in de loop der jaren een breed assortiment Nikon producten ontwikkeld. Er zijn tegenwoordig allerlei accessoires en objectieven te verkrijgen als aanvulling op de Nikon camera. Bij vrijwel elk model ontwikkelt Nikon bijpassende Nikon producten.

Nikon camera

Er zijn diverse Nikon camera modellen op de markt. Van super geavanceerde Pro modellen, tot kleine compacte reismaatjes; bij Nikon vindt u altijd een geschikt model dat bij uw wensen past. De spiegelreflexcamera’s voor beginners zijn bijvoorbeeld uitgerust met een hulpstand, die tips geeft bij diverse situaties. Nikon streeft er naar voor elk uniek persoon passende camera’s te ontwerpen.

Nikon spiegelreflexcamera

Nikon heeft ruime keuze in digitale spiegelreflexcamera’s. Zo zijn er handige compacte instapmodellen te verkrijgen voor de beginnende fotograaf en kunnen de professionele fotografen vooruit met de krachtige en snelle EXPEED processor, een snel en precies autofocussysteem en een grote gevoelige sensor.

Nikon compact camera

Naast de talloze digitale spiegelreflexcamera’s,  biedt Nikon ook diverse compact camera’s aan. De AW collectie is zeer geschikt voor het vastleggen van sport gerelateerde situaties.  Daarnaast is er de Coolpix P-serie voor de wat meer geavanceerde fotograaf.

Nikon systeemcamera

Tussen de Nikon 1 spiegelreflexcamera en de Nikon compact camera is de Nikon systeemcamera geplaatst. Deze systeemcamera’s hebben vrijwel gelijkwaardige mogelijkheden als een spiegelreflex, maar zijn lichtgewicht en compacter zoals de Nikon compact camera.  Deze camera

Nikon is opgericht in 1917 onder de naam ‘Nihon Kogaku Kogyo’, maar is in 1988 omgedoopt tot Nikon Corporation. Het bedrijf is onderdeel van de Mitsubishi Group.
Vanaf 1950 produceerde Nikon de Nikon SL meetzoekercamera’s en in 1959 kwam de eerste spiegelreflexcamera van Nikon op de markt, voorzien van de gloednieuwe F-mount.