Nikon accu

Nikon accu

Nikon heeft in de loop der jaren een breed assortiment Nikon producten ontwikkeld. Er zijn tegenwoordig allerlei accessoires en objectieven te verkrijgen als aanvulling op de Nikon camera. Bij vrijwel elk model ontwikkelt Nikon bijpassende Nikon producten.

Er zijn diverse Nikon camera modellen op de markt. Van super geavanceerde Pro modellen, tot kleine compacte reismaatjes; bij Nikon vindt u altijd een geschikt model dat bij uw wensen past. De spiegelreflexcamera’s voor beginners zijn bijvoorbeeld uitgerust met een hulpstand, die tips geeft bij diverse situaties. Nikon streeft er naar voor elk uniek persoon passende camera’s te ontwerpen.

Nikon accu

Voor elk model Nikon camera, is een bijpassende Nikon accu te vinden. Standaard wordt er bij een Nikon camera altijd een originele Nikon accu geleverd, maar er zijn ook andere aanbieders die passende accu´s ontwikkelen voor uw Nikon camera.

Jupio Nikon accu

Naast de originele accu’s zijn er ook Nikon accu’s van andere merken te verkrijgen. Jupio is een merk dat accu’s produceert voor diverse grote merken en al hun camera modellen. Het grote voordeel van Jupio accu’s is dat deze een stuk goedkoper zijn dan de originele Nikon accu.

Hahnel Nikon accu

Ook Hahnel houdt zich bezig met het produceren van niet originele accu’s, die geschikt zijn voor de Nikon camera’s. Ook deze accu’s zijn vaak een stuk goedkoper dan de originele Nikon accu.

Nikon is opgericht in 1917 onder de naam ‘Nihon Kogaku Kogyo’, maar is in 1988 omgedoopt tot Nikon Corporation. Het bedrijf is onderdeel van de Mitsubishi Group.
Vanaf 1950 produceerde Nikon de Nikon SL meetzoekercamera’s en in 1959 kwam de eerste spiegelreflexcamera van Nikon op de markt, voorzien van de gloednieuwe F-mount.