Nikkor lenzen

Nikkor lenzen zijn er in alle soorten en maten. Nikon heeft door de jaren heen diverse objectieven ontwikkeld van hoge kwaliteit. Het brede assortiment Nikkor lenzen biedt voor elke fotograaf een geschikt objectief.  Sinds 1959 kent Nikon de zogenaamde F-vatting, een bajonet-vatting die tot op de dag van vandaag nog altijd gebruikt wordt op de Nikkor lenzen.

Nikon lenzen, vroeger en nu

De Nikkor lenzen die sinds 1959 ontwikkeld zijn beschikken dus over de F-vatting. Dit betekent dat deze objectieven nog steeds op de body’s van nu passen. De kwaliteit is door de jaren heen echter flink verbeterd, waardoor de ‘oude’ Nikkor lenzen meestal niet dezelfde kwaliteit leveren als een modernere variant. Vroeger was er nog weinig oog voor de communicatie tussen lens en camera. Tegenwoordig zijn objectieven voorzien van hulpmiddelen als autofocus, stabilisatie en automatische diafragma’s.

Nikon lenzen als zoomobjectief

Voor sport-, wildlife en bijvoorbeeld vogelfotografie zijn hoogwaardige teleobjectieven nodig. Fotografen kiezen steeds vaker voor een zoomvariant van Nikkor lenzen. Er hoeven geen objectieven gewisseld te worden wanneer het onderwerp zich van- en naar de fotograaf verplaatst en een zoomlens vervangt meerdere vaste brandpunten waardoor de fotograaf goedkoper uit is.

Nikon lenzen als primeobjectief

Ook voor de liefhebbers van primeobjectieven heeft Nikon voldoende aanbod. De Nikkor lenzen als prime zijn vaak goedkoper dan een zoomobjectief, maar zorgen ook voor een veel betere beeldkwaliteit. Primelenzen zijn veel lichtgevoeliger, wat zorgt voor scherpere foto’s en betere prestaties bij slechte lichtomstandigheden.

‘In het hart van het beeld’

Voor Nikon bestaat er niets mooiers dan het vermogen van beelden om de rijkdom van de menselijke ervaring uit te drukken. Het is hun diepste verlangen om dit vermogen te blijven onderzoeken. Nikon streeft er bewust naar om gevoelens te verfijnen. Dit proces is de sleutel tot het creëren van een nieuwe betekenis voor beelden en vormt het geheim dat u inspireert alle idealen van uw hart te verwezenlijken.