Nikon brengt de D850 digitale SLR camera uit

Nikon Corporation is verheugd de release aan te kondigen van de D850, een Nikon FX-formaat digitale spiegelreflexcamera die de combinatie van hoge resolutie en hogesnelheidsprestaties optimaliseert om de standaard te zetten voor de volgende generatie full-frame camera's voor professionele fotografen en serieuze hobbyisten in landschaps-, commerciële sport-, mode- en trouwgenres en multimedia-inhoud. De ontwikkeling van de D850 werd aangekondigd op 25 juli 2017.

De D850 heeft een effectieve pixeltelling van 45,7 megapixels en ondersteunt de ISO 64-25600 reeks standaardgevoeligheden (uitbreiding naar Lo 1, ISO 32 equivalent en Hi 2, ISO 102400 equivalent is mogelijk). De camera zelf is in staat om met hoge snelheid continu te fotograferen met ongeveer 7 fps*1, maar wanneer de optionele MB-D18 Multi-Power Battery Pack wordt gebruikt, neemt de snelheid toe tot ongeveer 9 fps*1,*2. Door gebruik te maken van hetzelfde snelle, uiterst nauwkeurige 153-punts AF-systeem dat door de D5 wordt gebruikt, heeft de D850 meer zekerheid over het vastleggen van bewegende onderwerpen. Het heeft een nieuwe Nikon FX-formaat CMOS-sensor met achtergrondverlichting en de nieuwste beeldverwerkingsmotor, EXPEED 5.

De filmmogelijkheden zijn nog verder uitgebreid voor makers van multimedia-inhoud die zowel foto's als video's willen opnemen. Met de D850 introduceert Nikon zijn eigen full-frame opname van 4K UHD (3840 x 2160)/30p films, evenals 4x en 5x slow-motion films*3 in Full HD. Dit maakt indrukwekkende bewegingsuitdrukkingen in Full HD mogelijk. Daarnaast ondersteunt de camera de creatie van 8K time-lapse video's*4 van stilstaande beelden die zijn vastgelegd met intervaltimerfotografie, terwijl de camera ook stille fotografie en batchverwerking van RAW-beelden in de camera biedt, die allemaal de kracht van de D850 als een digitale multimediale spiegelreflexcamera demonstreren.

Van landschaps-, commerciële sport-, mode- en trouwfotografie tot multimediale toepassingen, de D850, gecombineerd met de kracht van NIKKOR's uitgebreide selectie lenzen, breidt de mogelijkheden voor veelzijdige beelduitdrukking over een breed scala aan fotogenres aanzienlijk uit. De D850 richt zich niet alleen op professionele fotografen en serieuze hobbyisten, maar ook op de hybride fotografen die zowel foto- als videokwaliteiten nodig hebben die een even belangrijke rol spelen in hun werk.